Rechtbank eist 20 jaar celstraf voor minderjarige verdachte van huurmoord op zakenman

Rechtbank eist 20 jaar celstraf voor minderjarige verdachte van huurmoord op zakenman

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag een 20 jaar lange gevangenisstraf geëist tegen een minderjarige verdachte van de huurmoord op een zakenman. De verdachte, die niet bij naam genoemd mag worden omdat hij minderjarig is, wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn bij de moord op de zakenman in april 2019.

Volgens het Openbaar Ministerie was de verdachte de opdrachtgever van de moord. Hij zou de moordenaar hebben ingehuurd om de zakenman om het leven te brengen. De verdachte heeft bekend dat hij betrokken was bij de moord, maar hij ontkent dat hij de opdrachtgever was.

De rechtbank heeft de verdachte schuldig bevonden aan de moord en heeft hem een gevangenisstraf van 20 jaar geëist. Volgens de rechter was de verdachte “medeplichtig aan een gruwelijke misdaad” en was er “geen andere straf mogelijk”.

De verdachte is inmiddels 18 jaar oud, maar hij was 17 jaar toen hij werd gearresteerd voor de moord. Volgens het Openbaar Ministerie is dit een van de redenen waarom een zo hoge straf is geëist.

Het vonnis zal binnenkort worden uitgesproken.