Real-verdediger David Alaba scheurt kruisband en mist mogelijk EK

Real Madrid-verdediger David Alaba heeft een ernstig letsel opgelopen. De Oostenrijkse international scheurde zijn kruisband af tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. Als gevolg hiervan is hij waarschijnlijk uitgesloten van het Europees Kampioenschap (EK) van dit jaar.

Alaba, die vorig jaar naar Real Madrid verhuisde, heeft een geweldige prestatie geleverd in zijn eerste seizoen bij de club. Hij speelde een belangrijke rol bij de overwinning van Real Madrid op Atlético Madrid in de Champions League-finale. Helaas heeft hij nu een ernstig letsel opgelopen dat hem waarschijnlijk zal voorkomen om deel te nemen aan het EK.

De 28-jarige Alaba is een van de beste verdedigers ter wereld. Hij heeft al meer dan 200 wedstrijden gespeeld voor Real Madrid en heeft ook meer dan 100 caps voor Oostenrijk. Als hij niet fit genoeg is om deel te nemen aan het EK, zal dit een grote klap zijn voor de Oostenrijkse ploeg.

Hoewel er nog geen officiële verklaring is over de aard en ernst van Alaba’s letsel, is het duidelijk dat hij een lange tijd uit de running zal zijn. Het is nog onduidelijk of hij in staat zal zijn om op tijd hersteld te zijn voor het EK.

Alaba’s blessure is een grote teleurstelling voor alle fans van Real Madrid en Oostenrijk. We hopen dat hij snel hersteld en weer in actie kan komen.