Reacties van Rotterdammers naar aanleiding van dodelijke incidenten: 'Dit is een heel zwarte dag'

Reacties van Rotterdammers naar aanleiding van dodelijke incidenten: ‘Dit is een heel zwarte dag’

Rotterdam is een stad met veel energie en leven. Maar helaas zijn er ook momenten waarop de stad wordt geconfronteerd met tragische incidenten. De meest recente tragedie vond plaats op 23 januari 2021, toen twee mensen omkwamen bij een verkeersongeval in de stad.

De reacties van Rotterdammers naar aanleiding van dit dodelijke incident waren overweldigend. Veel mensen namen het woord op sociale media om hun verdriet te uiten. “Dit is een heel zwarte dag”, schreef een Rotterdammer op Twitter. Anderen spraken hun medeleven uit met de familie en vrienden van de slachtoffers.

Ook de gemeente Rotterdam reageerde op het tragische incident. Burgemeester Ahmed Aboutaleb sprak zijn diepe verdriet uit over de slachtoffers en hun families. “We staan ​​naast hen in deze moeilijke tijd”, zei hij.

De Rotterdamse gemeenschap staat samen in het rouwen om de slachtoffers. Er zijn verschillende initiatieven gestart om de nabestaanden te steunen, zoals een crowdfunding-actie om geld in te zamelen voor de begrafenis van de slachtoffers.

Het is duidelijk dat Rotterdammers diep geraakt zijn door dit tragische incident. Er is veel verdriet en empathie voor de slachtoffers en hun families. Het is belangrijk dat we ons blijven verenigen in het rouwen om hen en dat we steun blijven bieden aan de nabestaanden.