RB Leipzig bevestigt verlenging met Xavi Simons: 'Hij is de speler die wij zochten'

RB Leipzig bevestigt verlenging met Xavi Simons: ‘Hij is de speler die wij zochten’

RB Leipzig heeft vandaag bevestigd dat het een verlenging heeft gesloten met Xavi Simons. De 16-jarige middenvelder komt uit de jeugdopleiding van FC Barcelona en heeft een contract getekend voor vijf jaar bij de Duitse club.

RB Leipzig-directeur Oliver Mintzlaff zei dat Simons precies de speler is die ze zochten. “Xavi is een jonge, veelbelovende speler met veel potentieel. We zijn blij dat hij bij ons komt spelen en we zijn ervan overtuigd dat hij een waardevolle aanwinst voor onze club zal zijn.”

Simons is al een van de meest getalenteerde spelers van zijn leeftijd en heeft al een aantal internationale wedstrijden gespeeld. Hij heeft ook al een aantal prijzen gewonnen, waaronder de UEFA Youth League in 2019.

Simons is blij met de verlenging en zei: “Ik ben erg blij dat ik bij RB Leipzig kan blijven. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn teamgenoten te werken aan mijn ontwikkeling als voetballer en om mijn bijdrage te leveren aan de club.”

RB Leipzig is een van de meest succesvolle clubs in Duitsland en heeft al veel jonge talenten naar de top gebracht. Met de verlenging van Simons lijkt het erop dat de club nog meer talenten wil aantrekken om te helpen bij hun ambitieuze doelstellingen.