Rangers verliest bij zege op Aberdeen twee spelers richting CL-duel met Ajax

Rangers FC heeft zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd voor het afsluitende Champions League-treffen met Ajax winnend afgesloten. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst kwam tegen Aberdeen nog wel op een 0-1-achterstand, maar werd op tijd wakker: 4-1.

Connor Barron bracht de bezoekers uit Aberdeen nog wel op voorsprong, maar Rangers-spits Antonio Colak zorgde na een klein half uur voor de gelijkmaker. Via doelpunten van John Lundstram kort voor rust en James Tavernier niet lang na rust werd het 3-1 voor Rangers.

Na een uur miste Tavernier nog een penalty; hij schoot op de paal. Invaller Alfredo Morelos zorgde vijf minuten voor tijd alsnog voor 4-1. Door deze overwinning wordt de achterstand op koploper Celtic, dat zondag speelt tegen Livingstone, verkleind tot één punt.

De nummer twee van de Schotse Premier League kwam overigens niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Linksback Rıdvan Yılmaz en centrale verdediger Ben Davies, die afgelopen week nog in de basis stond tegen Napoli, moesten geblesseerd de strijd staken.

Rangers is dinsdag de laatste tegenstander van Ajax in deze Champions League-campagne. Het heenduel werd door de Amsterdammers met 4-0 gewonnen, waardoor zelfs een nederlaag met drie doelpunten verschil volstaat voor een derde plaats in de groep en daarmee een doorstart in de Europa League.

Rangers moet voorkomen dat het de geschiedenisboeken ingaat als de slechtste deelnemer aan de groepsfase sinds de oprichting van de Champions League in 1992. Dat is een feit wanneer de Schotten dinsdag met twee doelpunten verschil verliezen.