Rabobank biedt financiële steun aan Braziliaanse boeren die betrokken waren bij ontbossing

De Rabobank heeft een nieuwe financieringsregeling aangekondigd die bedoeld is om boeren in Brazilië te helpen die betrokken waren bij ontbossing. De regeling is ontworpen om boeren te helpen hun bedrijven te verbeteren en te verduurzamen, waardoor ze minder afhankelijk zijn van ontbossing.

De regeling biedt financiële steun voor boeren die zich aanpassen aan duurzame landbouwpraktijken. Boeren kunnen bijvoorbeeld subsidies krijgen voor het gebruik van duurzame technologieën, zoals irrigatie, waterbeheer en gewasbescherming. Ook krijgen boeren toegang tot kredieten en leningen, waardoor ze hun bedrijven kunnen uitbreiden en verbeteren.

De regeling is ontworpen om de boeren te helpen hun bedrijven te verduurzamen, waardoor ze minder afhankelijk zijn van ontbossing. De regeling is onderdeel van een groter initiatief van de Rabobank om de ontbossing in Brazilië tegen te gaan. De bank heeft ook een miljoeneninvestering aangekondigd in de Braziliaanse staat Pará, die gericht is op het bevorderen van duurzame landbouw en het verminderen van ontbossing.

De Rabobank hoopt dat deze initiatieven zullen helpen om de ontbossing in Brazilië tegen te gaan en de boeren te helpen hun bedrijven op een duurzame manier te runnen. Door de boeren financiële steun te bieden, hoopt de bank dat ze in staat zullen zijn om hun bedrijven te verbeteren en duurzamer te maken, waardoor ze minder afhankelijk zijn van ontbossing.