Puck Pieterse wint historische titel bij mountainbiken: ‘Dit is waanzinnig’

Puck Pieterse heeft een historische prestatie geleverd bij het mountainbiken. Ze heeft de titel gewonnen bij de Nederlandse kampioenschappen mountainbiken. Puck is daarmee de jongste winnaar ooit in deze sport.

De 17-jarige Puck uit Utrecht heeft de titel gewonnen in de categorie U19. Zij was de enige vrouw die meedeed aan de race. Puck had al twee keer eerder meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen mountainbiken, maar dit jaar was het eindelijk raak.

Puck was erg blij met haar prestatie. “Dit is waanzinnig”, zei ze na afloop van de race. “Ik heb er hard voor gewerkt en ik ben zo blij dat ik de titel heb gewonnen. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou bereiken.”

Puck is niet alleen de jongste winnaar ooit van de Nederlandse kampioenschappen mountainbiken, maar ook de eerste vrouwelijke winnaar. Dit maakt haar prestatie nog indrukwekkender.

De Nederlandse mountainbike-scene is erg trots op Puck. “Dit is een geweldige prestatie”, zegt een woordvoerder van de Nederlandse Mountainbike Federatie. “We zijn erg blij dat Puck de titel heeft gewonnen en hopen dat ze een inspiratiebron is voor andere jonge mountainbikers.”

Puck is nu al hard aan het trainen voor haar volgende race. Ze hoopt dat ze haar titel kan verdedigen en nog meer successen kan boeken in de toekomst.