PSV verzekerd van 31 miljoen euro door Champions League-ticket

PSV verzekerd van 31 miljoen euro door Champions League-ticket

PSV heeft zichzelf verzekerd van een financiële injectie van 31 miljoen euro door deelname aan de Champions League. De club uit Eindhoven heeft zich geplaatst voor de groepsfase van het toernooi na een overwinning op Basel in de derde voorronde.

De financiële voordelen van deelname aan de Champions League zijn enorm. PSV zal een gegarandeerd bedrag van 15 miljoen euro ontvangen voor deelname aan de groepsfase. Daarnaast zal de club ook nog eens 16 miljoen euro ontvangen voor het behalen van resultaten in de groepsfase.

Deze financiële injectie komt op een goed moment voor PSV. De club heeft de afgelopen jaren te maken gehad met financiële problemen, waardoor het moeilijk was om spelers te kopen en te behouden. Deze extra inkomsten zullen helpen om de club weer op het juiste pad te krijgen.

De prestaties van PSV in de Champions League zullen ook van invloed zijn op de financiële situatie van de club. Als PSV verder komt dan de groepsfase, zal de club nog meer geld ontvangen. Dit geld kan worden gebruikt om nieuwe spelers aan te trekken en om bestaande spelers te behouden.

Het is duidelijk dat PSV veel baat heeft bij deelname aan de Champions League. De club heeft zichzelf verzekerd van een financiële injectie van 31 miljoen euro en kan nu verder bouwen aan een sterke toekomst.