PSV verdient meer dan 13 miljoen euro door transfers Gakpo en Madueke

PSV verdient meer dan 13 miljoen euro door transfers Gakpo en Madueke

PSV heeft een grote financiële boost gekregen door de transfers van twee van hun spelers. De Eindhovense club heeft meer dan 13 miljoen euro verdiend door de transfers van Cody Gakpo en Noni Madueke.

Gakpo is naar het Franse Lille OSC gegaan voor een bedrag van 8 miljoen euro. Hij was al een aantal jaar actief bij PSV en had een contract tot 2021. De 21-jarige aanvaller heeft in totaal voor PSV gespeeld in 71 wedstrijden en daarin 14 doelpunten gemaakt.

Madueke is naar Tottenham Hotspur gegaan voor een bedrag van 5 miljoen euro. De 18-jarige aanvaller was ook al een aantal jaar actief bij PSV en had een contract tot 2022. Madueke heeft in totaal voor PSV gespeeld in 25 wedstrijden en daarin 2 doelpunten gemaakt.

De transfers van Gakpo en Madueke zijn een grote financiële boost voor PSV. De club heeft meer dan 13 miljoen euro verdiend door de transfers, wat een groot bedrag is voor een club als PSV. De club kan het geld gebruiken om nieuwe spelers aan te trekken of om de salarissen van de huidige spelers te verhogen.

De transfers zijn ook goed nieuws voor Gakpo en Madueke, die de kans krijgen om hun carrière verder te ontwikkelen bij twee grote Europese clubs. Beide spelers hebben laten zien dat ze klaar zijn voor de volgende stap in hun carrière en dat ze klaar zijn om hun talent te laten zien op het hoogste niveau.