PSV bijna zeker van play-offs CL na ruime overwinning op Sturm Graz

PSV bijna zeker van play-offs CL na ruime overwinning op Sturm Graz

PSV heeft een grote stap gezet naar de play-offs van de Champions League. De Eindhovenaren wonnen dinsdagavond met 4-1 van Sturm Graz uit Oostenrijk. Met nog één wedstrijd te gaan in de groepsfase, lijkt het erop dat PSV de play-offs gaat halen.

De wedstrijd begon goed voor PSV. Na een kwartier spelen opende Steven Bergwijn de score met een fraaie knal in de bovenhoek. Vlak voor rust maakte Donyell Malen er 2-0 van, waarna Luuk de Jong in de tweede helft de 3-0 op het bord zette.

De Oostenrijkers kwamen nog terug tot 3-1, maar PSV liet zich niet van de wijs brengen. In de slotfase maakte Gastón Pereiro er 4-1 van, waardoor de overwinning definitief was.

Met nog één wedstrijd te gaan in de groepsfase staat PSV op de tweede plaats in poule D. De Eindhovenaren hebben twee punten meer dan Sporting Lissabon en zijn daarmee bijna zeker van de play-offs van de Champions League. Als PSV op bezoek bij het al uitgeschakelde LASK Linz volgende week minimaal gelijk speelt, is het zeker van de play-offs.

Het is alweer het tweede jaar op rij dat PSV zich plaatst voor de play-offs van de Champions League. Vorig jaar strandde de club in de achtste finales van het toernooi, maar dit jaar hopen ze verder te komen.