PSV behoudt koppositie na ruime overwinning op Sparta dankzij fraaie treffers

van De Jong en Bergwijn

PSV heeft de koppositie in de Eredivisie behouden na een ruime overwinning op Sparta. De ploeg uit Eindhoven won met 5-1, dankzij fraaie doelpunten van Luuk de Jong en Steven Bergwijn.

De wedstrijd begon goed voor PSV, dat al na twintig minuten op voorsprong kwam. De Jong maakte een fraaie goal uit een vrije trap, waarmee hij de score opende. Vlak voor rust verdubbelde Bergwijn de voorsprong met een prachtige knal in de bovenhoek.

Na rust kwam Sparta terug in de wedstrijd. Na een fout van PSV-verdediger Denzel Dumfries scoorde de ploeg uit Rotterdam de aansluitingstreffer. PSV liet zich echter niet uit het veld slaan en ging op zoek naar meer doelpunten.

De thuisploeg kreeg daarvoor ook genoeg kansen. Zo schoot Bergwijn net naast, maar hij maakte even later alsnog zijn tweede goal van de avond. Ook De Jong scoorde nogmaals, waardoor PSV uiteindelijk met 5-1 won.

Met deze overwinning behoudt PSV de koppositie in de Eredivisie. De ploeg uit Eindhoven heeft nu twee punten voorsprong op Ajax en Feyenoord. Met nog zes duels te gaan lijkt PSV goede kans te maken op de landstitel.