PSV-aanvoerder De Jong passeert Nilis zonder problemen in koppositie in de Eredivisie

PSV-aanvoerder Luuk de Jong heeft zojuist de legendarische topscorer van PSV, Luc Nilis, overtroffen in de Eredivisie. De Jong heeft nu meer doelpunten gescoord dan Nilis in de Eredivisie.

De Jong, die al sinds 2011 voor PSV speelt, heeft nu in totaal 110 doelpunten gescoord in de Eredivisie. Nilis scoorde tijdens zijn tijd bij PSV 109 doelpunten. Met deze prestatie is De Jong nu de tweede topscorer aller tijden van PSV.

De Jong begon zijn carrière bij FC Twente, waar hij in totaal 24 doelpunten scoorde. Na een succesvolle periode bij Twente, verhuisde hij naar PSV. Daar heeft hij zich ontwikkeld tot een van de beste spitsen van Nederland.

De Jong heeft ook een aantal internationale prestaties neergezet. Zo was hij onderdeel van het Nederlands elftal dat de halve finale van het WK 2014 bereikte. Ook was hij onderdeel van de selectie voor het EK 2016.

De Jong is een belangrijke speler voor PSV, waar hij als aanvoerder speelt. Met zijn prestaties heeft hij bewezen dat hij een waardige opvolger is van Nilis als topscorer van PSV. Hij is een voorbeeld voor veel jonge voetballers en zal nog vele jaren een belangrijke speler zijn voor PSV.