-protestHonderden Klimaatactivisten, waaronder Minderjarigen, Aangehouden tijdens Protest bij A12

Afgelopen vrijdag hebben honderden klimaatactivisten een protest gehouden bij de A12 in Utrecht. De demonstratie was bedoeld om de Nederlandse regering aan te sporen om meer te doen aan de klimaatcrisis. Helaas heeft de politie meer dan 200 mensen aangehouden, waaronder veel minderjarigen.

De demonstratie begon vroeg in de ochtend en duurde tot in de avond. Er waren verschillende sprekers die hun verhaal deden en er werd gedanst en gezongen. Ondanks dat de demonstratie vreedzaam was, werd er door de politie ingegrepen. Er werden meer dan 200 mensen aangehouden, waaronder veel minderjarigen.

De politie heeft verklaard dat de aanhoudingen nodig waren omdat de demonstranten de openbare orde verstoorden. Ook hebben ze gezegd dat de minderjarigen niet zijn gearresteerd, maar alleen maar naar huis zijn gestuurd.

De klimaatactivisten zijn erg teleurgesteld over de aanhoudingen. Ze vinden dat de regering meer moet doen om de klimaatcrisis te bestrijden en dat het niet nodig is om demonstranten aan te houden.

Het is belangrijk dat we ons realiseren dat de klimaatcrisis een ernstig probleem is dat onmiddellijk aandacht vereist. We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en actie ondernemen om de klimaatcrisis te bestrijden. Alleen door samen te werken kunnen we de klimaatcrisis stoppen.