Proef met dagentreekaartjes van 5 euro voor toeristen in Venetië gestart

De Italiaanse stad Venetië heeft een proef gestart met dagentreekaartjes voor toeristen die slechts 5 euro kosten. Deze kaartjes geven toeristen toegang tot alle bezienswaardigheden in de stad, waaronder de San Marco-basiliek, het Doge’s Palace en de Rialto-brug.

Het doel van deze proef is om meer toeristen naar de stad te lokken en de economie te stimuleren. De kaartjes zijn bedoeld om het bezoek aan Venetië betaalbaar te maken voor iedereen.

De kaartjes zijn alleen geldig voor één dag en kunnen worden gekocht bij de toeristeninformatiepunten in de stad. De kaartjes zijn ook beschikbaar via een app die gratis kan worden gedownload.

De stad Venetië is al eeuwenlang een populaire bestemming voor toeristen uit de hele wereld. Met deze proef hoopt de stad meer mensen aan te trekken en de lokale economie te stimuleren.

De proef met de dagentreekaartjes is al begonnen en zal worden geëvalueerd om te zien of het een succes is. Als het een succes is, zal het mogelijk worden uitgebreid naar andere steden in Italië.