Prins Harry publiceert op 10 januari zijn memoires in het boek Spare

Prins Harry publiceert op 10 januari zijn memoires in het boek Spare

De memoires van prins Harry verschijnen op 10 januari, zo maakt uitgeverij Penguin donderdag bekend. Het boek met de titel Spare wordt dan ook in Nederland uitgebracht.

Het boek wordt uitgegeven in zestien talen. Uitgever Hollands Diep zal het boek in Nederland onder de titel Reserve uitbrengen.

In juli 2021 maakte de Britse prins bekend dat hij zijn levensverhaal op papier zet. “Ik heb de afgelopen jaren veel hoedjes opgehad, zowel letterlijk als figuurlijk”, liet hij toen weten.

“Ik hoop dat ik door mijn verhaal te vertellen – de hoogte- en dieptepunten, de lessen die ik heb geleerd – kan laten zien dat we meer met elkaar gemeen hebben dan we denken. Ik verheug me erop dat mensen uit eerste hand een waarheidsgetrouw verhaal over mijn leven kunnen lezen.”

De uitgever omschrijft de memoires als “oprecht en intiem”. “Spare biedt inzichten, openbaringen en zijn ervaringen met de eeuwige kracht van liefde, die het altijd wint van verdriet.”

De opbrengsten van de verkoop van het boek zal de prins aan een goed doel schenken. Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle maakten in februari 2021 bekend te stoppen met hun werkzaamheden voor de Britse koninklijke familie. Ze wonen momenteel met hun zoon Archie en dochter Lilibet in Santa Barbara.