Primoz Roglic verlaat Jumbo-Visma na acht jaar met successen

Primoz Roglic heeft na acht jaar een einde gemaakt aan zijn tijd bij Jumbo-Visma. De Sloveense wielrenner heeft in die tijd veel successen geboekt en is uitgegroeid tot een van de beste wielrenners ter wereld.

Roglic begon zijn carrière bij Jumbo-Visma in 2013. In die tijd was hij nog een onbekende renner, maar hij groeide snel uit tot een van de beste renners in de ploeg. In de afgelopen acht jaar heeft hij verschillende grote wedstrijden gewonnen, waaronder de Ronde van Italië in 2020. Ook won hij twee keer de Vuelta a España en verschillende etappes in de Tour de France.

Naast zijn prestaties op de weg, heeft Roglic ook veel successen geboekt in het tijdrijden. Hij won twee keer het wereldkampioenschap tijdrijden en werd vier keer kampioen van Slovenië. Ook won hij verschillende etappes in grote rondes, waaronder de Giro d’Italia en de Tour de France.

Hoewel Roglic veel successen heeft behaald bij Jumbo-Visma, heeft hij besloten om na acht jaar te vertrekken. Hij heeft nog niet bekend gemaakt waar hij naartoe gaat, maar hij heeft wel gezegd dat hij blij is met wat hij bij Jumbo-Visma heeft bereikt.

Primoz Roglic heeft acht jaar lang veel successen geboekt bij Jumbo-Visma. Hij heeft verschillende grote wedstrijden gewonnen, waaronder twee keer de Vuelta a España en de Ronde van Italië in 2020. Ook was hij twee keer wereldkampioen tijdrijden en vier keer kampioen van Slovenië. Hoewel hij veel successen heeft behaald bij Jumbo-Visma, heeft hij besloten om na acht jaar te vertrekken. Waar hij naartoe gaat, is nog niet bekend, maar hij is blij met wat hij bij Jumbo-Visma heeft bereikt.