Prigozhin, de baas van Wagner, begraven in besloten kring in Sint-Petersburg, zonder aanwezigheid van Poetin

Vorige week werd de Russische oligarch Yevgeny Prigozhin begraven in een besloten ceremonie in Sint-Petersburg. Prigozhin was de baas van het militaire bedrijf Wagner, dat bekend staat om zijn betrokkenheid bij vele conflicten in Oekraïne, Syrië en Afrika.

De begrafenis was een kleinschalige ceremonie, waarbij alleen familieleden aanwezig waren. Er was geen aanwezigheid van de Russische president Vladimir Poetin, wat voor velen verrassend was. Prigozhin was een goede vriend van Poetin en had een belangrijke rol gespeeld in diens politieke carrière.

De dood van Prigozhin is een grote schok voor veel mensen in Rusland. Hij was een invloedrijk figuur in de Russische politiek en had veel invloed op het buitenlandse beleid van het land. Hij was ook een belangrijke sponsor van vele politieke partijen en campagnes.

Hoewel er veel speculatie is over de oorzaak van Prigozhins dood, is er nog steeds geen officiële verklaring. Er wordt gespeculeerd dat hij zou zijn overleden aan een hartaanval, maar er is geen bewijs dat dit waar is.

De dood van Prigozhin is een grote verlies voor Rusland. Hij was een invloedrijk figuur in de politiek en had veel invloed op het buitenlandse beleid van het land. Zijn dood zal waarschijnlijk grote gevolgen hebben voor de toekomst van Rusland.