President Zelensky verkrijgt meer steun van Polen met levering van toegezegde wapens.

President Zelensky verkrijgt meer steun van Polen met levering van toegezegde wapens.

President Zelensky heeft meer steun van Polen verkregen door de levering van toegezegde wapens. President Zelensky, de president van Oekraïne, heeft een overeenkomst gesloten met de Poolse regering om wapens te leveren aan Oekraïne. De overeenkomst is ondertekend door de Poolse minister van Defensie Mariusz Blaszczak en de Oekraïense minister van Defensie Andriy Taran.

De wapens die Oekraïne heeft ontvangen, zijn onder meer luchtafweerraketten, mortieren en andere militaire uitrusting. De Poolse regering heeft ook toegezegd dat ze Oekraïne in de toekomst zullen blijven helpen met militaire uitrusting.

Deze overeenkomst is een grote stap voorwaarts voor Oekraïne, omdat het een sterk signaal is dat Polen Oekraïne steunt in zijn strijd tegen Rusland. Het toont ook aan dat Polen bereid is om Oekraïne te helpen bij het versterken van zijn verdedigingscapaciteit.

De Poolse regering heeft ook aangeboden om Oekraïne te helpen bij het versterken van zijn economische banden met Europa. De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft aangeboden om Oekraïense bedrijven te helpen bij hun exportactiviteiten naar Europa.

Deze overeenkomst is een grote stap voorwaarts voor Oekraïne en toont aan dat Polen bereid is om Oekraïne te helpen bij het versterken van zijn verdedigingscapaciteit en economische banden met Europa. President Zelensky heeft dus meer steun van Polen verkregen door de levering van toegezegde wapens.