President Zelensky bezoekt Oekraïense troepen aan het front en geeft nieuwjaarswensen af

President Zelensky bezoekt Oekraïense troepen aan het front en geeft nieuwjaarswensen af

President Volodymyr Zelensky heeft op 31 december 2019 een bezoek gebracht aan de Oekraïense troepen aan het front in het oosten van het land. Tijdens zijn bezoek gaf hij de troepen nieuwjaarswensen en feliciteerde hij hen met de komst van het nieuwe jaar.

President Zelensky was vergezeld door minister van Defensie Andriy Zahorodniuk en de chef-staf van de Oekraïense strijdkrachten, generaal Ruslan Khomchak. Ze bezochten verschillende militaire eenheden die aan het front staan, waaronder de 54e mechaniseerde brigade en de 79e luchtlandingsbrigade.

Tijdens zijn bezoek sprak de president met de soldaten en hun families en feliciteerde hij hen met de komst van het nieuwe jaar. Hij benadrukte dat het belangrijk is om de strijd tegen het Russische agressieve beleid voort te zetten. President Zelensky benadrukte ook dat de Oekraïense strijdkrachten sterk en goed georganiseerd zijn en dat ze hun taak met succes uitvoeren.

President Zelensky gaf ook een toespraak waarin hij de soldaten bedankte voor hun dienst en hun families bedankte voor hun steun. Hij benadrukte dat de Oekraïense regering alle mogelijke middelen zal gebruiken om ervoor te zorgen dat de soldaten veilig zijn en hun families ondersteund worden.

Het bezoek van President Zelensky aan het front was een teken van waardering voor de Oekraïense troepen die hun leven riskeren om hun land te beschermen. Het was ook een duidelijk signaal dat de Oekraïense regering haar soldaten steunt en hen zal blijven ondersteunen in hun strijd tegen het Russische agressieve beleid.