President Biden: Israël verliest internationale steun

Met de verkiezing van Joe Biden als president van de Verenigde Staten, heeft Israël een aanzienlijke verandering in de internationale steun ervaren. President Biden heeft zich sterk gemaakt voor het behoud van de twee-statenoplossing tussen Israël en Palestina, waardoor Israël minder steun krijgt van andere landen.

President Biden heeft de steun voor Israël beperkt door het staken van de Amerikaanse steun aan de Israëlische nederzettingen in de Westelijke Jordaanoever. Hij heeft ook de Amerikaanse ambassade in Israël verplaatst van Jeruzalem naar Tel Aviv. Deze veranderingen hebben geleid tot een afname van de internationale steun voor Israël.

Ook heeft President Biden zich uitgesproken tegen de Israëlische annexatie van de Westelijke Jordaanoever. Hij heeft gezegd dat hij niet zal toestaan dat Israël de Westelijke Jordaanoever annexeert, omdat dit tegen de internationale wetten zou zijn. Dit betekent dat Israël geen steun krijgt van andere landen als het de Westelijke Jordaanoever zou annexeren.

President Biden heeft ook aangekondigd dat hij een nieuwe coalitie wil vormen met landen die zich inzetten voor een twee-statenoplossing tussen Israël en Palestina. Deze coalitie zou landen zoals Egypte, Jordanië en de Golfstaten omvatten, die allemaal steun aan Israël zouden kunnen verlenen.

Hoewel President Biden Israël steun verleent, is het duidelijk dat Israël minder internationale steun krijgt dan onder de vorige president. Door zijn standpunten ten aanzien van de twee-statenoplossing en de annexatie van de Westelijke Jordaanoever, heeft President Biden ervoor gezorgd dat Israël minder steun krijgt van andere landen.