Premier Bangladesh begint aan vijfde termijn na winst bij parlementsverkiezingen

Premier Bangladesh begint aan vijfde termijn na winst bij parlementsverkiezingen

Premier Sheikh Hasina van Bangladesh heeft de parlementsverkiezingen van het land gewonnen, waardoor ze haar vijfde termijn als premier begint. De verkiezingen werden gehouden op 30 december 2018 en de resultaten werden op 11 januari 2019 bekendgemaakt.

De verkiezingen werden gehouden onder toezicht van de Bangladesh Election Commission. De verkiezingen werden gehouden in 299 districten en werden beschouwd als een van de meest democratische verkiezingen in de geschiedenis van Bangladesh.

De regeringspartij van Sheikh Hasina, de Awami League, won een overweldigende meerderheid van de stemmen. De partij won 288 zetels in het parlement, waarvan 259 zetels met absolute meerderheid. De oppositiepartij, de Bangladesh Nationalist Party, won slechts 6 zetels.

De verkiezingen waren een belangrijke overwinning voor Sheikh Hasina en haar regering. Het was een duidelijk teken dat de bevolking van Bangladesh achter de regering staat en dat Sheikh Hasina de steun heeft om haar beleid voort te zetten.

De verkiezingen waren ook een belangrijke stap voorwaarts voor Bangladesh. Het land heeft de afgelopen jaren grote economische vooruitgang geboekt onder leiding van Sheikh Hasina. Er is meer investering in infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg gedaan, waardoor het levenskwaliteit van de bevolking is verbeterd.

Met de verkiezingen achter de rug is Sheikh Hasina klaar om haar vijfde termijn als premier te beginnen. Haar regering zal zich blijven inzetten voor verdere economische ontwikkeling en verbetering van de levensomstandigheden van de bevolking.