Poutsma verovert zilver op 500 meter, Velzeboer mist goud na penalty

Poutsma verovert zilver op 500 meter, Velzeboer mist goud na penalty

Op de 500 meter bij de Nederlandse kampioenschappen shorttrack heeft Suzanne Poutsma zilver gewonnen. De 21-jarige schaatsster uit Groningen was de enige Nederlandse die in de finale stond. Poutsma kwam als tweede over de finish, maar moest haar titel wel delen met de Canadese Courtney Sarault.

De Canadese had de beste tijd, maar door een penalty werd ze uitgesloten. Hierdoor kreeg Poutsma alsnog het zilver. De titel ging naar de Zuid-Koreaanse Kim A-lang, die de race won met een tijd van 44,939 seconden.

Poutsma was erg blij met haar prestatie: “Het is een geweldig gevoel om op het podium te staan. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar ik ben erg blij dat ik het toch heb gedaan.”

De tweede Nederlandse in de finale was Michelle Velzeboer. Zij kwam als vierde over de finish, maar kreeg ook een penalty waardoor ze uiteindelijk als achtste eindigde. Velzeboer was teleurgesteld dat ze geen goud won: “Ik had er zo hard voor gewerkt en ik had er zo veel vertrouwen in dat ik zou winnen. Maar helaas, het was niet genoeg.”

Het was een spannende race met veel emoties. Poutsma en Velzeboer hebben bewezen dat Nederlandse schaatsers goed mee kunnen doen op het internationale niveau.