Populaire Efteling-attractie Droomvlucht vier maanden dicht wegens renovatie

Populaire Efteling-attractie Droomvlucht vier maanden dicht wegens renovatie

De populaire attractie Droomvlucht in de Efteling gaat voor vier maanden dicht. De zogenoemde darkride wordt gerenoveerd: zowel de techniek als de decors worden de komende tijd aangepast.

Zo worden de 260 stalen tussenstukken boven in de 425 meter lange rail handmatig vervangen. Aan deze baan hangen 28 gondels, die langs verschillende decors met mythische figuren ‘vliegen’.

De rails kampt met slijtage. De renovatie daarvan is een tijdrovende klus, zegt projectcoƶrdinator Stefan van der Putten tegen Looopings.

Ook zal bouwkundig onderhoud aan het dak van Droomvlucht gepleegd worden. Verschillende plafond- en wanddoeken worden vervangen. Daarnaast worden onderdelen uit het decor schoongemaakt, geschilderd en zo nodig gerepareerd. Tot slot worden alle lichten in de attractie vervangen door ledlampen.

Het is de bedoeling dat Droomvlucht begin maart volgend jaar weer toegankelijk is voor het publiek. De attractie opende in mei 1993 en geldt nog steeds als een van de populairste trekpleisters in de Efteling.