Poor Things krijgt Gouden Leeuw na staande ovatie op filmfestival Venetië

Het Canadese drama Poor Things heeft op het filmfestival van Venetië de Gouden Leeuw gewonnen. Het is een grote prestatie voor de regisseur Alison McAlpine en haar team.

De film volgt de reis van twee vrouwen die op zoek zijn naar hun identiteit. De film is gebaseerd op een verhaal uit de 19e eeuw, maar heeft een hedendaagse twist. De film werd geprezen door critici voor de manier waarop het verhaal wordt verteld.

Na afloop van de film kreeg het publiek een staande ovatie. Juryvoorzitter Lucrecia Martel prees de film voor de manier waarop het verhaal wordt verteld en voor de krachtige prestaties van de acteurs.

De Gouden Leeuw is de hoogste onderscheiding die een film op het festival kan krijgen. Het is een grote prestatie voor McAlpine en haar team, en een grote erkenning voor hun harde werk.

Het is duidelijk dat Poor Things een grote indruk heeft gemaakt op het festival van Venetië. De film is een bewijs dat kwaliteit en originaliteit beloond worden. We hopen dat er nog veel meer films zullen volgen die net zo goed zijn als Poor Things.