Politie waarschuwt vrouwen voor oplichters op Facebook-pagina: ‘Hondsbrutaal’

De politie waarschuwt vrouwen die op zoek zijn naar een nieuwe partner om op hun hoede te zijn voor oplichters die actief zijn op de Facebook-pagina ‘Hondsbrutaal’. De pagina is bedoeld als een platform waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, maar er zijn ook oplichters actief die misbruik maken van de situatie.

De politie heeft meldingen ontvangen van vrouwen die op de pagina op zoek waren naar een nieuwe partner, maar in plaats daarvan oplichters tegenkwamen. De oplichters proberen geld af te troggelen door middel van valse verhalen over financiƫle problemen.

De politie waarschuwt vrouwen om voorzichtig te zijn met het delen van persoonlijke informatie en geld te verstrekken aan iemand die ze via de pagina ontmoeten. Ze raden ook aan om altijd contact op te nemen met de politie als ze vermoeden dat ze slachtoffer zijn geworden van oplichting.

De politie heeft ook gewaarschuwd dat de oplichters vaak gebruik maken van valse profielen om hun slachtoffers te benaderen. Daarom is het belangrijk om altijd alert te zijn en goed na te denken voordat je iemand vertrouwt die je via de pagina ontmoet.

Het is belangrijk om te onthouden dat je nooit geld of persoonlijke informatie moet verstrekken aan iemand die je via de pagina ontmoet. Als je twijfelt, neem dan contact op met de politie.