Politie kan telefoonnummers van anonieme Telegram-gebruikers achterhalen

De politie heeft een nieuwe manier gevonden om anonieme Telegram-gebruikers te identificeren. Volgens een recente rechterlijke uitspraak kan de politie de telefoonnummers van anonieme Telegram-gebruikers achterhalen.

De uitspraak kwam na een lopend onderzoek naar een verdachte in een zaak van cybercriminaliteit. De verdachte had anoniem gecommuniceerd via de app Telegram. De politie wilde de identiteit van de verdachte achterhalen, maar kon dit niet doen omdat de verdachte anoniem was.

De rechter oordeelde dat de politie het telefoonnummer van de verdachte kon achterhalen door middel van een verzoek aan Telegram. Volgens de rechter was dit toegestaan omdat het verzoek gericht was op het opsporen van een verdachte in een zaak van cybercriminaliteit.

De uitspraak betekent dat de politie nu in staat is om anonieme gebruikers op Telegram te identificeren. Dit kan helpen bij het opsporen van verdachten in zaken van cybercriminaliteit en andere misdrijven. Het is belangrijk om te onthouden dat het alleen toegestaan is als de politie een verzoek indient bij Telegram met een geldig doel.

Het is duidelijk dat deze uitspraak een grote stap voorwaarts is voor de politie bij het opsporen van verdachten in zaken van cybercriminaliteit. Het zal ook helpen bij het bestrijden van andere misdrijven waarbij anonieme gebruikers betrokken zijn.