Politie gebruikt waterkanonnen bij klimaatprotest XR op A12 in Den Haag

Politie gebruikt waterkanonnen bij klimaatprotest XR op A12 in Den Haag

Vandaag hebben de politie waterkanonnen gebruikt bij een klimaatprotest van Extinction Rebellion (XR) op de A12 in Den Haag. Het protest was gericht tegen de Nederlandse regering, die volgens de demonstranten niet genoeg doet om de klimaatcrisis aan te pakken.

De politie heeft de demonstranten gevraagd om het protest te staken, maar de demonstranten weigerden. Daarop heeft de politie waterkanonnen ingezet om de demonstranten te verdrijven. Het water was koud en er werd gebruik gemaakt van een hoge druk om de demonstranten te verwijderen.

Volgens de politie was het gebruik van waterkanonnen noodzakelijk omdat de demonstranten zich niet aan de wet hielden. De politie heeft aangegeven dat het gebruik van waterkanonnen alleen wordt toegepast als er geen andere opties meer zijn.

Hoewel er geen ernstige verwondingen zijn gemeld, hebben veel mensen kritiek geuit op het gebruik van waterkanonnen bij een vreedzaam protest. Sommigen vragen zich af of dit echt nodig was en of er niet andere manieren zijn om met dit soort situaties om te gaan.

Het is duidelijk dat de politie een moeilijke keuze heeft moeten maken. Aan de ene kant moeten ze ervoor zorgen dat de wet wordt nageleefd, maar aan de andere kant moeten ze ook rekening houden met de rechten van de demonstranten. Het is belangrijk dat er een evenwicht wordt gevonden tussen beide.