Politie arresteert acht verdachten na rellen bij duel FC Twente-Hammarby

Politie arresteert acht verdachten na rellen bij duel FC Twente-Hammarby

Afgelopen zondag was er een heftig duel tussen FC Twente en Hammarby in De Grolsch Veste in Enschede. Na afloop van het duel hebben de politie acht verdachten gearresteerd vanwege rellen die plaatsvonden.

De politie kreeg rond 21.30 uur meldingen van rellen bij het stadion. Er waren verschillende groepen supporters die elkaar bestookten met vuurwerk en andere voorwerpen. Ook werden er auto’s beklad en werden er stenen gegooid.

De politie heeft direct actie ondernomen en de acht verdachten gearresteerd. De verdachten zijn afkomstig uit verschillende plaatsen in Nederland en Zweden. Er is een onderzoek gestart naar de betrokkenheid van de verdachten bij de rellen.

De politie heeft aangegeven dat zij niet zullen tolereren dat supporters elkaar bestoken met vuurwerk of andere voorwerpen. Zij roepen iedereen op om rustig te blijven en geen geweld te gebruiken bij voetbalwedstrijden.

FC Twente en Hammarby hebben beide veroordeeld wat er is gebeurd en hebben aangegeven dat ze samen met de politie willen werken om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.

Het is belangrijk dat supporters hun verantwoordelijkheid nemen en respectvol met elkaar omgaan tijdens voetbalwedstrijden. De politie zal blijven optreden tegen mensen die de rust verstoren door geweld te gebruiken.