Polen stopt met het leveren van wapens aan Oekraïne na escalatie van graanruzie

Polen stopt met het leveren van wapens aan Oekraïne na escalatie van graanruzie

Polen heeft aangekondigd dat het stopt met het leveren van wapens aan Oekraïne na de escalatie van een graanruzie tussen de twee landen. Deze escalatie begon toen Oekraïne een invoerheffing van 80 procent op graan uit Polen invoerde.

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Jacek Czaputowicz, zei dat de beslissing om de wapenleveringen aan Oekraïne te stoppen was genomen als een reactie op de verhoging van de invoerheffing. Hij voegde eraan toe dat Polen bereid is om samen te werken met Oekraïne om de situatie te verbeteren.

De Poolse premier Mateusz Morawiecki zei dat hij hoopte dat de twee landen hun verschillen konden oplossen door middel van onderhandelingen. Hij voegde eraan toe dat Polen Oekraïne als een belangrijke partner beschouwt en dat het land bereid is om te helpen bij het oplossen van hun verschillen.

De Poolse minister van Landbouw, Jan Krzysztof Ardanowski, zei dat hij hoopte dat de twee landen hun verschillen konden oplossen zonder escalatie. Hij voegde eraan toe dat Polen bereid is om samen te werken met Oekraïne om de situatie te verbeteren.

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken heeft ook gezegd dat Polen bereid is om samen te werken met Oekraïne om de situatie te verbeteren door middel van onderhandelingen. Hij voegde eraan toe dat Polen Oekraïne als een belangrijke partner beschouwt en dat het land bereid is om te helpen bij het oplossen van hun verschillen.

Hoewel de escalatie van de graanruzie tussen Polen en Oekraïne leidde tot het stoppen van de wapenleveringen, blijft Polen bereid om samen te werken met Oekraïne om hun verschillen op te lossen. De Poolse regering hoopt dat de twee landen hun verschillen kunnen oplossen door middel van onderhandelingen zonder verdere escalatie.