Pogacar wint Ronde van Lombardije voor derde keer op rij, Roglic wordt tweede

Pogacar wint Ronde van Lombardije voor derde keer op rij, Roglic wordt tweede

De Sloveense wielrenner Tadej Pogacar heeft voor de derde keer op rij de Ronde van Lombardije gewonnen. Pogacar, die vorig jaar ook al de Tour de France won, was de grote favoriet voor deze klassieke race. Hij liet zijn landgenoot Primoz Roglic achter zich, die tweede werd.

De Ronde van Lombardije is een van de meest prestigieuze wielerrondes in Europa. Deze klassieke race wordt al sinds 1905 gehouden en is een van de oudste wielerwedstrijden ter wereld.

Pogacar begon de race met een voorsprong van meer dan twee minuten op Roglic. In de laatste kilometers kwam Roglic sterk terug, maar Pogacar bleef koel en finishte als eerste. Hij won met een voorsprong van slechts twee seconden op Roglic.

Met zijn overwinning heeft Pogacar de geschiedenisboeken ingegaan als de derde renner die de Ronde van Lombardije drie keer op rij wint. Hij volgt hiermee de Italiaanse wielrenner Alfredo Binda, die in de jaren 1920 en 1930 de race won, en de Belgische wielrenner Eddy Merckx, die in de jaren 1970 de race won.

Pogacar’s overwinning is een grote prestatie en bewijst dat hij een van de beste wielrenners ter wereld is. Hij heeft nu al twee grote wedstrijden op zijn naam staan en heeft nog veel meer te bieden.