Poetin stelt dat alcohol- en drugsgebruik een rol speelden bij de vliegtuigcrash van Wagner-leider

Poetin stelt dat alcohol- en drugsgebruik een rol speelden bij de vliegtuigcrash van Wagner-leider

Alexander Zakharchenko

De tragische vliegtuigcrash van Wagner-leider Alexander Zakharchenko heeft veel vragen opgeroepen. De Russische president Vladimir Poetin heeft onlangs bevestigd dat alcohol- en drugsgebruik een rol hebben gespeeld bij de crash.

De crash vond plaats op 9 mei 2019 in de Oeral-regio in Rusland. Er waren twee mensen aan boord van het vliegtuig, waaronder Alexander Zakharchenko, de leider van de private militaire organisatie Wagner. Het vliegtuig stortte neer op een afgelegen gebied, waardoor het lange tijd duurde voordat de autoriteiten de crash konden onderzoeken.

Uit het onderzoek bleek dat alcohol- en drugsgebruik een rol hebben gespeeld bij de crash. Volgens Poetin heeft de piloot de controle verloren door zijn alcohol- en drugsgebruik. De autoriteiten hebben bevestigd dat er alcohol en drugs in het bloed van de piloot waren aangetroffen.

Hoewel het gebruik van alcohol en drugs een rol heeft gespeeld bij de crash, is het nog steeds onduidelijk wat de exacte oorzaak is. Er wordt vermoed dat er technische problemen aan het vliegtuig waren, maar dit is nog niet bevestigd.

De tragische crash heeft veel verdriet en verwarring veroorzaakt. De autoriteiten doen hun best om de oorzaak van de crash te achterhalen, zodat er lessen getrokken kunnen worden uit deze tragedie.