PLUS moet misleidende claims 'klimaatneutraal' en 'duurzaam' verwijderen uit reclame

PLUS moet misleidende claims ‘klimaatneutraal’ en ‘duurzaam’ verwijderen uit reclame

Plus moet misleidende claims ‘klimaatneutraal’ en ‘duurzaam’ verwijderen uit reclame.

De Nederlandse Consumentenbond heeft Plus opgeroepen om misleidende claims over ‘klimaatneutraal’ en ‘duurzaam’ te verwijderen uit hun reclame. De Consumentenbond stelt dat Plus deze claims gebruikt om consumenten te misleiden en dat deze claims niet kloppen.

Plus heeft aangegeven dat ze de claims zullen verwijderen uit hun reclame, maar dat ze nog steeds hun producten klimaatneutraal en duurzaam willen maken. Ze stellen dat ze deze claims gebruiken om consumenten te informeren over hun producten, maar dat ze deze claims niet misleidend bedoeld hebben.

Hoewel Plus goede intenties heeft, is het belangrijk dat bedrijven hun claims kunnen onderbouwen. Door misleidende claims te gebruiken, kan een bedrijf zijn klanten misleiden en hun vertrouwen verliezen. Daarom is het belangrijk dat bedrijven alleen claims gebruiken die kloppen en waarvan ze de waarheid kunnen onderbouwen.

Plus heeft de juiste stap gezet door de misleidende claims te verwijderen uit hun reclame. Het is belangrijk dat bedrijven eerlijk zijn tegenover hun klanten en dat ze alleen waarheidsgetrouwe claims gebruiken. Als bedrijven dit doen, zullen consumenten hun vertrouwen in het bedrijf behouden en zullen ze meer geneigd zijn om hun producten te kopen.