Planetarium Franeker ziet bezoekersaantal verdubbelen door werelderfgoedstatus

Het planetarium in Franeker heeft een enorme toename in bezoekersaantal gezien sinds het de werelderfgoedstatus heeft gekregen. Het planetarium, dat in 1681 werd gebouwd, is het oudste nog bestaande planetarium ter wereld.

Het planetarium is een van de vele Nederlandse monumenten die de werelderfgoedstatus heeft gekregen. Deze status betekent dat het een bijzonder cultureel erfgoed is dat behouden moet worden voor de toekomst.

Sinds het planetarium de werelderfgoedstatus heeft gekregen, is het aantal bezoekers verdubbeld. Volgens de directeur van het planetarium is dit te danken aan de internationale erkenning die het planetarium heeft gekregen. Het planetarium trekt nu bezoekers uit heel Europa en zelfs ver daarbuiten.

Het planetarium biedt verschillende activiteiten aan, waaronder rondleidingen, lezingen en workshops. Er zijn ook verschillende tentoonstellingen over astronomie, waaronder een tentoonstelling over de geschiedenis van het planetarium.

Het planetarium is ook een populaire locatie voor evenementen. Er worden regelmatig concerten, lezingen en andere culturele evenementen georganiseerd.

Het planetarium in Franeker is een unieke attractie die bezoekers uit de hele wereld trekt. Door de werelderfgoedstatus is het aantal bezoekers sterk toegenomen, wat betekent dat het planetarium een belangrijk cultureel erfgoed is dat behouden moet worden voor de toekomst.