PKK eist verantwoordelijkheid voor zelfmoordaanslag in Ankara

PKK eist verantwoordelijkheid voor zelfmoordaanslag in Ankara

De Koerdische Arbeiderspartij (PKK) heeft verantwoordelijkheid geclaimd voor de zelfmoordaanslag die plaatsvond in Ankara, Turkije. De aanslag, die plaatsvond op 13 maart 2016, veroorzaakte 37 doden en meer dan 125 gewonden.

De PKK is een Koerdische militantenorganisatie die actief is in Turkije, Irak, Syriƫ en Iran. De organisatie streeft naar een onafhankelijk Koerdistan en heeft een lange geschiedenis van gewapende conflicten met de Turkse regering.

De PKK heeft verklaard dat de aanslag een reactie was op de Turkse regering die de Koerdische gemeenschap onderdrukt. Ze beweerden dat de aanslag bedoeld was om de Turkse regering te dwingen om hun beleid te veranderen.

De Turkse regering heeft de verantwoordelijkheid van de PKK voor de aanslag ontkend. Ze hebben gezegd dat de PKK alleen maar probeert om hun eigen daden te rechtvaardigen door de schuld op anderen te schuiven.

Deze aanslag is een van de vele conflicten die de PKK heeft met de Turkse regering. Hoewel er verschillende pogingen zijn gedaan om tot een vredesakkoord te komen, lijkt het erop dat het conflict nog steeds voortduurt. Het is belangrijk dat beide partijen hun verantwoordelijkheid nemen en samenwerken om tot een oplossing te komen.