Pirelli neem risico bij eerste Grand Prix in koud Las Vegas

Pirelli neem risico bij eerste Grand Prix in koud Las Vegas

De Italiaanse bandenproducent Pirelli heeft een grote stap gezet door deel te nemen aan de eerste Grand Prix in koud Las Vegas. Het is de eerste keer dat Pirelli deelneemt aan een race in de Verenigde Staten. Pirelli heeft een risico genomen door deel te nemen aan deze race, omdat het weer in Las Vegas zeer wisselvallig kan zijn.

Het weer in Las Vegas is bekend om zijn extreme temperaturen, waardoor het voor Pirelli moeilijk is om de juiste banden te kiezen voor de race. Pirelli heeft een selectie gemaakt van hun beste banden die bestand zijn tegen de koude temperaturen. Ze hebben ook banden geselecteerd die bestand zijn tegen warmere temperaturen, zodat ze klaar zijn voor elke situatie.

De banden die Pirelli heeft geselecteerd, zijn speciaal ontworpen om te presteren in koud weer. Ze hebben een speciale samenstelling die de grip op het circuit verbetert, waardoor de coureurs meer controle hebben over hun auto’s. Bovendien hebben de banden een lange levensduur, waardoor ze langer meegaan dan andere banden.

Pirelli heeft ook een team van technici naar Las Vegas gestuurd om de banden tijdens de race te monitoren en te verbeteren. Dit is belangrijk omdat het weer in Las Vegas zo wisselvallig is. De technici kunnen de banden aanpassen aan de omstandigheden, waardoor ze optimaal kunnen presteren.

Hoewel Pirelli een risico neemt door deel te nemen aan de Grand Prix in Las Vegas, is het een goede stap vooruit voor het bedrijf. Door hun banden te testen in verschillende omstandigheden, kunnen ze hun product verbeteren en hun concurrentievoordeel behouden.