Piquet krijgt geen boete: racisme tegen Hamilton niet bewezen

Piquet krijgt geen boete: racisme tegen Hamilton niet bewezen

De Formule 1-coureur Nico Rosberg heeft bevestigd dat de FIA geen boete heeft uitgedeeld aan de coureur Piquet Jr. naar aanleiding van de beschuldigingen van racisme tegen Lewis Hamilton. De FIA heeft een onderzoek ingesteld naar de kwestie, maar heeft geen bewijs gevonden dat Piquet Jr. racistisch was.

De kwestie ontstond toen Piquet Jr. een verklaring aflegde waarin hij beweerde dat Hamilton in 2008 op de Grand Prix van Singapore een racistische opmerking had gemaakt. Hamilton ontkende de beschuldiging en de FIA heeft geen bewijs gevonden dat de opmerking ooit is gemaakt.

De FIA heeft verklaard dat er geen bewijs is dat Piquet Jr. racistisch was en dat er geen boete zal worden uitgedeeld. Ze hebben ook verklaard dat ze racisme niet zullen tolereren en dat ze alle beschuldigingen van racisme serieus nemen.

Hoewel er geen boete is uitgedeeld, is deze kwestie een goede herinnering aan het feit dat racisme niet getolereerd wordt in de sportwereld. Het is belangrijk dat we allemaal samenwerken om racisme uit te bannen, zodat iedereen gelijke kansen krijgt om te excelleren in hun sport.