Pieter van Vollenhoven beëindigt zijn carrière als Monumentendag-opener: ‘Ik ben nu zelf een monument’

Pieter van Vollenhoven heeft een lange carrière als Monumentendag-opener achter de rug. Na bijna twintig jaar heeft hij besloten om te stoppen. Van Vollenhoven zegt dat hij zichzelf nu als een monument beschouwt.

Van Vollenhoven begon zijn carrière als Monumentendag-opener in 2001. Hij was de eerste die deze taak op zich nam. Sindsdien heeft hij jaarlijks de opening van Monumentendag verzorgd. In die tijd heeft hij veel mooie monumenten bezocht en veel mensen ontmoet.

Van Vollenhoven zegt dat hij de afgelopen twintig jaar veel heeft geleerd over de Nederlandse geschiedenis. Hij heeft ook veel interessante verhalen gehoord over de monumenten die hij heeft bezocht.

Van Vollenhoven is trots op wat hij in de afgelopen twintig jaar heeft bereikt. Hij zegt dat hij nu een monument is geworden, omdat hij zo veel heeft bijgedragen aan het behoud van Nederlands cultureel erfgoed.

Hoewel Van Vollenhoven stopt met zijn carrière als Monumentendag-opener, blijft hij betrokken bij Monumentendag. Hij zal nog steeds betrokken zijn bij de organisatie en het promoten van de dag.

Van Vollenhoven is van plan om zijn kennis en ervaring met anderen te delen door lezingen te geven en workshops te organiseren. Hij wil anderen helpen om meer te weten te komen over Nederlands cultureel erfgoed en de waarde ervan te begrijpen.

Pieter van Vollenhoven heeft een lange carrière als Monumentendag-opener achter de rug. Na twintig jaar heeft hij besloten om te stoppen, maar hij blijft betrokken bij Monumentendag en wil anderen helpen om meer te weten te komen over Nederlands cultureel erfgoed.