Philipsen verslaat Bol opnieuw, Lutsenko wint eindklassement in Turkije

De Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel heeft opnieuw een overwinning geboekt in de Ronde van Turkije. Na een spannende finale, waarin hij de Tsjechische wielrenner Zdenek Stybar versloeg, kwam hij als eerste over de finish. Bovendien won hij het eindklassement, waarmee hij zijn tweede overwinning in deze race boekte.

Van der Poel begon de dag met een voorsprong van twee seconden op de Belg Wout van Aert. Hij wist deze voorsprong te behouden door een sterke prestatie in de laatste etappe. In de laatste kilometers kwam hij in een sprint met Stybar, waarin hij uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.

Ook de Nederlander Fabio Jakobsen was succesvol in deze race. Hij werd tweede in het eindklassement, achter Van der Poel. Daarnaast won hij twee etappes, waaronder de slotetappe.

De Oekraïner Alexey Lutsenko werd derde in het eindklassement. Hij kwam als vierde over de finish in de slotetappe, maar wist zijn derde plaats in het algemeen klassement te behouden.

De Nederlander Dylan Groenewegen werd vierde in het eindklassement. Hij won de tweede etappe, maar kon niet meekomen met de top drie in het algemeen klassement.

De Nederlander Timo Roosen won de derde etappe, waarmee hij zijn tweede overwinning boekte in deze race. Ook de Belg Jasper Philipsen was succesvol. Hij versloeg Bol in de vierde etappe, waarmee hij zijn tweede overwinning boekte in deze race.

Kortom, het was een succesvolle Ronde van Turkije voor Nederlandse wielrenners. Mathieu van der Poel boekte zijn tweede overwinning in deze race en won ook het eindklassement. Fabio Jakobsen en Timo Roosen wonnen elk een etappe en Dylan Groenewegen werd vierde in het eindklassement. Jasper Philipsen versloeg Bol in de vierde etappe en boekte zo zijn tweede overwinning in deze race.