Philips meldt stijging winst ondanks voortslepende apneuaffaire

Philips heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een stijging van de winst heeft gerealiseerd ondanks de voortslepende apneuaffaire. De nettowinst van het bedrijf steeg met 4 procent naar €1,2 miljard.

Het Nederlandse technologiebedrijf Philips heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een stijging van de winst heeft gerealiseerd ondanks de voortslepende apneuaffaire. De nettowinst van het bedrijf steeg met 4 procent naar €1,2 miljard.

De apneuaffaire, waarbij Philips wordt beschuldigd van het verkopen van apneu-apparatuur die niet voldoet aan de veiligheidsnormen, is al een aantal jaar aan de gang. Hoewel deze affaire Philips veel geld heeft gekost, heeft het bedrijf erin geslaagd om de winst te verhogen.

Volgens Philips is de stijging van de winst te danken aan de verkoop van geavanceerde medische apparatuur en consumentenelektronica. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in innovatieve technologieën zoals artificiële intelligentie en robotica.

Hoewel Philips de winst heeft verhoogd, is er nog steeds zorg over de apneuaffaire. Deze affaire heeft Philips veel negatieve publiciteit opgeleverd en het bedrijf is nog steeds bezig met het oplossen van de problemen die hieruit voortvloeien.

Hoewel de stijging van de winst een positief teken is, blijft Philips geconfronteerd met de uitdagingen die gepaard gaan met de apneuaffaire. Het bedrijf moet er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze affaire zo snel mogelijk wordt opgelost.