Pensioenverhoging voor 170.000 ex-werknemers in metaal- en technieksector

170.000 ex-werknemers in de metaal- en technieksector krijgen een verhoging van hun pensioen. Deze verhoging is het resultaat van een overeenkomst tussen de vakbonden en de werkgevers.

De verhoging geldt voor ex-werknemers die al meer dan 10 jaar geleden met pensioen zijn gegaan. De verhoging bedraagt gemiddeld €20 per maand. De verhoging is mogelijk gemaakt door een nieuwe wet die de pensioenen van oudere werknemers beschermt.

De verhoging is een belangrijke stap voor de werknemers in de sector. Het betekent dat zij meer financiële zekerheid hebben, waardoor zij meer kunnen genieten van hun pensioen.

De verhoging is ook goed nieuws voor de werkgevers. Door de verhoging kunnen zij hun ex-werknemers een betere pensioenregeling bieden, waardoor zij hun werknemers langer kunnen behouden.

De verhoging is een goede stap in de richting van een betere pensioenvoorziening voor de werknemers in de metaal- en technieksector. Het is belangrijk dat er meer maatregelen worden genomen om de pensioenvoorziening voor deze werknemers te verbeteren.