Pavlidis leidt AZ naar Eredivisie-record en hattrick tegen Heerenveen

Pavlidis leidt AZ naar Eredivisie-record en hattrick tegen Heerenveen

AZ heeft een record seizoen in de Eredivisie gedraaid onder leiding van hun manager, Arne Slot. De club uit Alkmaar heeft dankzij een hattrick van hun topaankoop, Oussama Idrissi, een 3-2 overwinning behaald tegen Heerenveen.

Het was een spectaculaire wedstrijd waarin AZ de leiding nam door een doelpunt van Idrissi in de tweede minuut. Heerenveen kwam terug in de wedstrijd met twee doelpunten van Reza Ghoochannejhad en Arber Zeneli, maar Idrissi zorgde ervoor dat AZ de overwinning binnenhaalde met zijn tweede en derde doelpunt van de avond.

Deze overwinning betekent dat AZ nu de meeste punten heeft behaald in een Eredivisie-seizoen, met 79 punten uit 34 wedstrijden. Deze prestatie is te danken aan de tactische vaardigheden van manager Arne Slot, die AZ heeft geleid naar een ongekend succesvol seizoen.

Het was ook een bijzonder moment voor Idrissi, die voor het eerst sinds zijn aankomst bij AZ in januari een hattrick maakte. Hij is daarmee de eerste speler in de clubgeschiedenis die dit presteert.

Met deze overwinning heeft AZ bewezen dat ze een van de beste clubs in Nederland zijn. Ze hebben hun plaats verdiend in de Champions League-kwalificatie en zullen volgend seizoen laten zien wat ze waard zijn.