Paul Pogba wordt vier jaar geschorst wegens overtreding van dopingregels.

Paul Pogba, de Franse voetballer die momenteel bij Manchester United speelt, is vier jaar geschorst door de Wereldvoetbalbond (FIFA) wegens overtreding van dopingregels.

De schorsing is ingegaan op 1 januari 2021 en zal eindigen op 31 december 2024. Pogba is de eerste voetballer die een dergelijke lange schorsing krijgt voor het overtreden van dopingregels.

Volgens FIFA heeft Pogba een verboden stof gebruikt tijdens een wedstrijd in oktober 2020. Hij heeft toegegeven dat hij de stof heeft gebruikt, maar heeft beweerd dat hij dit niet wist.

FIFA heeft Pogba een boete van €50.000 opgelegd en heeft hem ook verplicht om een anti-dopingprogramma te volgen.

De schorsing betekent dat Pogba niet meer mag spelen in competitiewedstrijden, internationale wedstrijden of andere FIFA-georganiseerde evenementen. Hij mag ook niet deelnemen aan trainingen of andere voetbalactiviteiten die door FIFA worden georganiseerd.

Manchester United heeft laten weten dat ze de beslissing van FIFA respecteren en dat ze hun speler steunen. Ze hebben ook verklaard dat ze ervan overtuigd zijn dat Pogba geen doping heeft gebruikt met de bedoeling om zijn prestaties te verbeteren.

De schorsing van Pogba komt op een slecht moment voor Manchester United, die momenteel in de top van de Premier League staan. Het team zal moeten zien hoe ze zonder Pogba verder kunnen.

Hoewel de schorsing van Pogba een enorme klap is voor Manchester United, is het belangrijk dat dopingregels worden nageleefd. Doping is een ernstig probleem in de sportwereld en het is belangrijk dat er hard wordt opgetreden tegen sporters die de regels overtreden.