Pakistaan veroordeeld voor oproep tot moord op Wilders met 21.000 euro beloning

Pakistaan veroordeeld voor oproep tot moord op Wilders met 21.000 euro beloning

De rechtbank in Rotterdam heeft een Pakistaanse man veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 21.000 euro voor het oproepen tot moord op de Nederlandse politicus Geert Wilders. De man, die in Nederland woont, had een video op Facebook gezet waarin hij een beloning uitloofde voor de moord op Wilders.

In de video, die in mei 2017 werd geplaatst, zei de man dat hij bereid was om 21.000 euro te betalen aan degene die Wilders zou vermoorden. Hij voegde eraan toe dat hij ook bereid was om de moordenaar te helpen met het verbergen van het lichaam.

De rechtbank oordeelde dat de man schuldig was aan het oproepen tot moord en veroordeelde hem tot twee jaar gevangenisstraf. Daarnaast moest hij een boete van 21.000 euro betalen. De rechtbank benadrukte dat de man zich bewust was van de ernst van zijn daden en dat hij zich niet had gerealiseerd wat de gevolgen konden zijn.

De veroordeling is een duidelijk signaal dat het oproepen tot moord niet getolereerd wordt in Nederland. Het is belangrijk dat mensen weten dat dergelijke daden strafbaar zijn en dat er consequenties aan verbonden zijn.