OVV-voorzitter: 'Kabinet had meer kritisch moeten zijn tijdens coronacrisis'

OVV-voorzitter: ‘Kabinet had meer kritisch moeten zijn tijdens coronacrisis’

De voorzitter van de OVV, de onafhankelijke toezichthouder van de Nederlandse overheid, heeft kritiek geuit op het kabinet voor hun aanpak van de coronacrisis. Volgens de voorzitter had het kabinet meer kritisch moeten zijn bij het nemen van maatregelen om de pandemie te bestrijden.

De OVV-voorzitter zei dat het kabinet te veel vertrouwen had in de adviezen van deskundigen en te weinig nadacht over de gevolgen van hun beslissingen. Hij voegde eraan toe dat het kabinet meer had moeten nadenken over de lange termijn gevolgen van hun beslissingen en meer kritisch had moeten zijn bij het beoordelen van de adviezen die ze kregen.

De voorzitter zei ook dat het kabinet meer had moeten luisteren naar de mensen die direct worden getroffen door hun maatregelen. Hij voegde eraan toe dat het kabinet meer had moeten investeren in de sociale sector om ervoor te zorgen dat mensen die getroffen worden door de maatregelen, zoals werkloosheid, een adequate ondersteuning krijgen.

De OVV-voorzitter benadrukte ook dat het kabinet meer had moeten doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hij zei dat er meer aandacht had moeten zijn voor preventieve maatregelen, zoals het versterken van de hygiƫnemaatregelen en het verbeteren van de contactopsporing.

Het is duidelijk dat er meer kritisch had moeten worden gekeken naar de maatregelen die het kabinet nam tijdens de coronacrisis. De OVV-voorzitter benadrukte dat het belangrijk is om te leren van de fouten die zijn gemaakt en ervoor te zorgen dat er betere maatregelen worden genomen in de toekomst.