Overheid stopt met Coronadashboard in april na bijna vier jaar

De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat het Coronadashboard, dat sinds 2017 in gebruik is, in april 2021 wordt stopgezet. Het dashboard is een online platform waarop de Nederlandse bevolking de laatste cijfers en informatie over het coronavirus kan vinden.

Het Coronadashboard is een belangrijk hulpmiddel geweest voor het verstrekken van informatie over het coronavirus. Het bood de Nederlandse bevolking een overzicht van de meest actuele cijfers en informatie over het virus. Het dashboard was ook een goede bron van informatie voor de media, waardoor zij hun berichtgeving konden baseren op betrouwbare informatie.

De overheid heeft aangegeven dat het Coronadashboard wordt stopgezet omdat de informatie die het biedt niet langer nodig is. De meeste Nederlanders hebben inmiddels toegang tot betrouwbare informatie over het coronavirus via andere bronnen, zoals de website van het RIVM. Daarnaast is er ook steeds meer informatie beschikbaar via sociale media, waardoor het Coronadashboard niet langer zo relevant is.

Hoewel het Coronadashboard wordt stopgezet, zal de Nederlandse overheid blijven werken aan het verstrekken van betrouwbare informatie over het coronavirus. Er zullen nog steeds regelmatig updates worden gepubliceerd op de website van het RIVM, en er zal ook informatie beschikbaar blijven via sociale media.

Het Coronadashboard was een waardevol hulpmiddel voor het verstrekken van informatie over het coronavirus. Hoewel het dashboard in april wordt stopgezet, zal de Nederlandse overheid blijven werken aan het verstrekken van betrouwbare informatie over het virus.