Oud-wereldkampioen Gary Anderson verslaat Van Gerwen op het Wereldkampioenschap Darts en weet zijn tegenstander.

Oud-wereldkampioen Gary Anderson verslaat Van Gerwen op het Wereldkampioenschap Darts en weet zijn tegenstander.

Het Wereldkampioenschap Darts heeft een nieuwe kampioen: Gary Anderson! De Schotse darter versloeg de Nederlandse Michael van Gerwen in de finale met 7-5.

De finale begon goed voor Van Gerwen, die de eerste twee sets won. Anderson kwam echter sterk terug en won de volgende vier sets. Van Gerwen kon nog één set winnen, maar Anderson was te sterk en won de laatste set.

Het is de tweede keer dat Anderson het Wereldkampioenschap Darts wint. In 2015 won hij ook al de titel. Hij is daarmee de eerste darter die twee keer wereldkampioen is geworden.

Van Gerwen had de titel graag willen winnen, maar hij moest genoegen nemen met de tweede plaats. Hij heeft wel al vier keer eerder het Wereldkampioenschap Darts gewonnen, waarmee hij de meest succesvolle darter ooit is.

De finale tussen Anderson en Van Gerwen was een spannende wedstrijd. Beide darters lieten zien waarom ze tot de beste ter wereld behoren. Uiteindelijk was het Anderson die de titel in de wacht sleepte.

Het Wereldkampioenschap Darts is een van de meest populaire sportevenementen ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel mensen naar het evenement kwamen om Anderson en Van Gerwen aan te moedigen.

Het is duidelijk dat Gary Anderson een waardige kampioen is. Hij heeft laten zien dat hij een van de beste darters ter wereld is door Van Gerwen te verslaan en zijn tweede wereldtitel te veroveren.