Oud-voetballer Dani Alves vervolgd voor aanranding, celstraf van negen jaar geëist.

Oud-voetballer Dani Alves vervolgd voor aanranding, celstraf van negen jaar geëist.

Dani Alves, een oud-voetballer uit Brazilië, staat terecht voor aanranding. De verdachte is aangeklaagd voor het verkrachten van een vrouw in een hotel in Rio de Janeiro. De rechter heeft een celstraf van negen jaar geëist.

Volgens de aanklacht heeft Alves de vrouw in juni 2019 aangerand in een hotelkamer in Rio de Janeiro. De vrouw beweert dat Alves haar heeft gedwongen om seks met hem te hebben. Alves ontkent de beschuldigingen en beweert dat de seksuele relatie was toegestaan.

De rechter heeft de zaak uitgebreid onderzocht en heeft getuigenverklaringen verzameld. Naar aanleiding van deze verklaringen heeft de rechter besloten dat er genoeg bewijs is om Alves te veroordelen. De rechter heeft een celstraf van negen jaar geëist.

Alves is een voormalig voetballer die gespeeld heeft voor clubs zoals FC Barcelona, Juventus en Paris Saint-Germain. Hij is ook een lid van de Braziliaanse nationale ploeg en heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de UEFA Champions League en de Copa América.

Het proces tegen Alves is nog steeds aan de gang en de uitspraak zal binnenkort worden verwacht. Als Alves wordt veroordeeld, zal hij waarschijnlijk een celstraf van minstens negen jaar moeten uitzitten.