Oud-topman van Volkswagen staat opnieuw terecht voor zijn rol in het dieselschandaal

Oud-topman van Volkswagen staat opnieuw terecht voor zijn rol in het dieselschandaal

De oud-topman van Volkswagen, Martin Winterkorn, staat opnieuw terecht voor zijn rol in het dieselschandaal. Het schandaal kwam aan het licht in 2015 toen het bekend werd dat Volkswagen software had gebruikt om de uitstoot van dieselmotoren te vervalsen.

Volgens de Duitse autoriteiten heeft Winterkorn de software gebruikt om de uitstoot van dieselmotoren te vervalsen. Hij wordt beschuldigd van het vervalsen van documenten en het verbergen van informatie over de software die werd gebruikt om de uitstoot te vervalsen.

Het schandaal heeft geleid tot miljardenboetes en schadevergoedingen voor Volkswagen. Ook is er veel kritiek geweest op de manier waarop het bedrijf met het schandaal is omgegaan.

Winterkorn was directeur van Volkswagen toen het schandaal aan het licht kwam. Hij stapte op in 2015, maar wordt nu vervolgd voor zijn rol in het schandaal. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar krijgen.

Het proces tegen Winterkorn begint volgende maand en zal waarschijnlijk maanden duren. Het is nog onduidelijk hoe het proces zal verlopen en wat de uitkomst zal zijn. Wat wel duidelijk is, is dat het dieselschandaal een grote impact heeft gehad op Volkswagen en dat de vervolging van Winterkorn een belangrijke stap is in het herstel van het bedrijf.