Osimhen wint titel Afrikaans Speler van het Jaar voor Salah en Hakimi

Afrikaanse voetballer Victor Osimhen heeft de titel Afrikaanse Speler van het Jaar gewonnen voor Mohamed Salah en Achraf Hakimi. De 21-jarige Nigeriaanse spits, die momenteel voor Lille OSC speelt, was de grote winnaar van de prijs, die wordt uitgereikt door de Confédération Africaine de Football (CAF).

De prijs werd op woensdag 16 december 2020 uitgereikt tijdens de CAF Awards Gala in Egypte. Osimhen won de titel met een grote meerderheid van de stemmen, waardoor hij Salah en Hakimi versloeg.

Osimhen had een uitstekend jaar met Lille OSC, waarin hij 18 doelpunten scoorde in 38 wedstrijden in alle competities. Hij was ook een van de belangrijkste spelers bij Nigeria, waarmee hij de Afrika Cup won.

De prijs is een grote erkenning voor Osimhen, die als een van de beste Afrikaanse spelers van dit moment wordt beschouwd. Hij is de tweede Nigeriaan die de titel wint, na Jay-Jay Okocha in 2004.

Osimhen is een jonge speler met veel potentieel en hij heeft al bewezen dat hij een geweldige speler is. Met deze prijs heeft hij bewezen dat hij een van de beste Afrikaanse voetballers is.