Oscar Pistorius, de atleet, krijgt tien jaar na moord op zijn vriendin voorwaardelijke vrijlating

Oscar Pistorius, de bekende Zuid-Afrikaanse atleet, heeft tien jaar na de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp, een voorwaardelijke vrijlating gekregen. Pistorius werd in 2014 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor de moord op Steenkamp. In 2017 werd hij vrijgelaten en sindsdien heeft hij onder voorwaarden in de gemeenschap gewoond.

Pistorius werd in 2013 gearresteerd nadat hij Steenkamp had doodgeschoten in zijn huis in Pretoria. Hij beweerde dat hij dacht dat er een inbreker in huis was en dat hij Steenkamp had verdedigd. De rechtbank oordeelde echter dat hij schuldig was aan moord met voorbedachten rade.

De rechtbank heeft nu besloten dat Pistorius voorwaardelijk vrijgelaten mag worden. Hij zal echter nog steeds onder toezicht staan en moet zich regelmatig melden bij de politie. Daarnaast mag hij geen contact hebben met de familie van Steenkamp en mag hij niet in het buitenland reizen.

De familie van Steenkamp is erg teleurgesteld over de beslissing van de rechtbank. Zij hebben altijd gezegd dat Pistorius niet vrijgelaten mocht worden totdat hij zijn straf had uitgezeten. Ondanks hun teleurstelling hebben ze gezegd dat ze de beslissing van de rechtbank respecteren.

Deze beslissing laat zien dat de rechtbank rekening houdt met de omstandigheden waarin Pistorius verkeert. Hoewel de familie van Steenkamp teleurgesteld is, hopen ze dat Pistorius zal leren van zijn fouten en zich zal houden aan de voorwaarden die aan zijn vrijlating zijn verbonden.